Депутатите от ГЕРБ-Бургас станаха част от каузата - паметник за Калоянчев

Нужни са 80 хиляди лева за изграждането му в Морската градина, събраните до момента са една осма

Водачът на листата на ГЕРБ-Бургас за предстоящите предсрочни парламентарни избори и кандидати за народни представители се включиха в кампанията „Дарявам за Калата“.

Ивелина Василева заедно областния лидер на партията Димитър Бойчев, Иван Вълков, Жечо Станков, Галя Василева, Живко Димитров, Тодор Михалев, Любомир Йорданов и Николай Иванов закупиха специално създадени за инициативата тениски с лика на Георги Калоянчев с мотото – „Дарявам за Калата“ от павилиона на „Морски знаци“ до Часовника. Така те бяха едни от първите бургазлии, които се сдобиха с благотворителните символи , тъй като продажбата им започна от днес.

„Надяваме се повече хора да се присъединят към каузата, за да може съвсем скоро в нашия град да бъде издигнат паметник на този незабравим актьор. Искахме да дадем пример още със самия старт на инициативата, която сме убедени, че ще има успех”, коментира водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева. Кампанията за набиране на средства чрез благотворителни прояви е на Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера – Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас. Със събраните средства в морския град ще бъде изградена бронзова скулптура на Георги Калоянчев в реални размери. До този момент са събрани близо 10 000 лв, а необходимата сума е в размер на 80 хил. лв.