Обстановката в Бургаско:Остава затворен пътят село Веселие-село Ясна поляна

Новините

08-09-2014, 09:59

Снимка:

burgasutre.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обстановката в Приморско се нормализира

На река Ропотамо има паднал мост по обходния път Ново Паничарево – Китен – Приморско

Остава затворен пътят село Веселие-село Ясна поляна. Пътят село Росен – село Веселие е отворен. Като цяло пътната обстановка в област Бургас е нормална. На река Ропотамо има паднал мост по обходния път Ново Паничарево – Китен – Приморско, но има направени временни мостови съоръжения и оттам се минава. Водата се е отдръпнала, пътищата обаче са разбити. От Областно пътно управление съветват водачите на автомобили да шофират с намалена скорост и внимателно.
Във връзка с осигуряване на безопасността на движението до 15 септември е забранено движението на камиони над 10 тона по главния път Бургас – Слънчев бряг. Въведен е обходен маршрут от пътен възел „Бургас – север” през Каблешково – Тънково – Слънчев бряг и обратно. Този обходен път може да се ползва и от останалите водачи с цел избягване на интензивното движение и задръствания по главния път Бургас – Слънчев бряг. Продължава рехабилитацията на пътя Елхово – Бургас, където има въведено ограничение на скоростта в участъците в ремонт. По пътя Росен-Веселие има аварирали водостоци. Движението да се извършва еднопосочно през тях, поставена е сигнализация с пътни знаци. По пътя Ясна поляна – Приморско е въведено ограничение на скоростта от 60 км/ч. поради отнесени банкети.
Ограничения: Дюлинският проход е затворен за тежкотоварни автомобили. За камиони с тегло над 10 тона е забранено движението по пътя Черница - Сунгурларе – Чубра, поради концентрация на пътнотранспортни произшествия. В сила е и забраната за движение на камиони над 20 тона по стоманен мост на река Казан дере по пътя Провадия – Айтос. За 20-тонни камиони е забранено да се движат и по пътя Царево-Резово, където има и въведени ограничения на скоростта. По надлеза на пътя Бургас – Созопол към местността „Ченгене скеле” е забранено движението на превозни средства с тегло над 3,5 т. поради авария на носещата конструкция на надлеза.
На територията на област Бургас има пет стационарни камери на "Пътна полиция", които следят за превишаване на скоростта. Едната е монтирана до бензиностанция след края на автомагистралата на входа на Бургас. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км/час. Две от камерите са разположени по пътя Бургас – Созопол. Едната е на спирка Моряк, след отбивката за парк „Отманли” и село Ясна поляна, а другата е на разклона за село Атия, до военноморската база. Другите две камери са на пътя Бургас – Слънчев бряг. Едната се намира малко преди бившия къмпинг Европа, а другата е преди град Ахелой./ Фокус