Стара Загора утре: 10 септември

Мисия

09-09-2014, 19:18

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Времето: През нощта вече ще е без валежи, а облачността ще намалее. Сутринта на места в низините ще има мъгли, преминавайки преди обяд в процеса на подобрение на видимостта в слоеста облачност. По-късно през деня с по-значителна облачност главно над Западна България и планините, но ще остане почти без валежи. Временно увеличение на облачността ще има и по Северното Черноморие. Вятърът през деня ще е слаб от изток. Дневните температури ще са предимно между 25° и 30°.
Предстоящо в Стара Загора:
-От 11,30 ч. в зала 2 на община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще подпише договор за изготвяне на работен проект и изпълнение на строителството на парк, на мястото на бившите артилерийски казарми в областния град, на обща стойност 4 398 799 лв. с ДДС.
-Изложба „Графити” на пловдивския художник Никола Певичаров се открива от 18,00 ч. в Градската художествена галерия в Стара Загора.Талантливият автор има 38 самостоятелни изложби и над 300 общи национални и международни участия, колективни международни и национални проекти с дизайн, пространствено оформление и мода. Печелил е множество награди от конкурси в страната и чужбина. Настоящата изложба е е следствие от спечелената преди 2 години голяма награда от третото издание на Балканското квадринале "Митове и легенди на моя народ", когато художникът получи право на самостоятелна изложба в Града на липите.
-От 21.00 ч. на Античен форумен комплекс на Августа Траяна започва оперното представление „Ацис и Галатея" от Георг Фридрих Хендел /Волфганг Амадеус Моцарт. Постановка на Държавна опера Стара Загора. Режисьор - Петко Бонев, диригент - Красимир Къшев, Хор, балет и оркестър на Държавна опера – Стара Загора
Казанлък:
В хотел Казанлък ще се проведе среща с работодатели. Срещата е с начален час 11.00, като на нея ще бъдат представени: възможностите, които предлага Европейската мрежа за трудова мобилност и нейното преустройство от 2015 година, както и стартиращи проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за новия програмен период 2014 – 2020 година.
Час преди срещата с работодатели от региона ще се проведе и трудова борса.