Ованес Торосян и „Реплика” с деца на планина

Цялата трупа на Театър „Реплика” с режисьор Георг Жено- носители на Голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев”, прекара три чудесни дни на планина в един от най-красивите хотели „Банско Роял Тауърс”. Творческата им почивка бе една от специалните награди, осигурена от дългогодишния партньор на Фондацията и управител на хотела г-н Алекс Евтимов.

В разширения състав на театър „Реплика” участваха Ида, Йоана и Тея-  трите невръстни наследнички на Милко Йовчев и Боряна Пенева, Ованес Торосян и Милена Ерменкова и на Стефан Алексиев  и Доротея Царска . Ето какво споделиха младите родители: ”Децата ни дойдоха на този свят след създаването на театъра и нашите надежди са, че някога ще продължат и развият нашите идеи. Но на този етап те за първи път се докоснаха и усетиха духа на Пирин. Благодарим на нашите домакини от „Банско Роял Тауърс” и на Фондация „Стоян Камбарев”  за предоставената  възможност да починем, спортуваме, посетим красивите кътчета на Пирин планина и да помечтаем за бъдещи полети”.

По време на творческата  си почивка  „Реплика”  не престанаха да кроят планове за театъра и да подготвят новия сезон, през който ги очакват и първите им международни гастроли  и то не къде да е, а в  Берлин. През октомври по покана на театър „Максим Горки” – Берлин театър „Реплика” ще представи  спектакъла „Ние сме боклуците от Източна Европа”. Преди това на фестивала организиран от „Асоциацията за свободен театър” в рамките на срещата на IETM в София ще бъде представен спектакъла „Двама нещастни румънци, които говорят полски ”.