Кмет, министър и почетен консул откриха учебната година в Английската

Дванайсетокласници вързаха връзка на новия директор на ЕГ "Пловдив" Николай Радев

Кметът на Пловдив Иван Тотев и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов откриха новата учебна година в Английската гимназия в Пловдив. Тържеството в най-елитното учебно заведение в града уважиха още почетният консул на Германия Мариана Чолакова и кметът на район "Северен" Ральо Ралев.

Министър Щомов, който е бивш възпитаник на ЕГ "Пловдив", пръв поздрави учениците и гостите на тържеството. Недейте само да запаметявате знания, задавайте въпроси за всичко, което ви вълнува, обърна се той към гимназистите и им пожела здраве и на добър път.

Градоначалникът Иван Тотев също отправи своите пожелания към възпитаниците на Английската. Където и да отидете по света, не бива да губим никога връзката с Пловдив, каза той и помоли учениците да помагат на Европейската столица на културата отсега.

Шефката на РИО – Пловдив Иванка Киркова и министърът на образованието доц. Румяна Коларова се отчетоха с поздравителни адреси.

Дванайсетойкасничката Александра върза вратовръзка с цветовете на Английската гимназия – златисто и синьо, на новия директор на училището Николай Радев. Той от своя страна благодари за жеста и пожела на всички възпитаници на гимназията още много успехи.

От името на всички бъдещи абитуриенти, Александра подари на новобранците на ЕГ "Пловдив" зелка с моркови и ги увери, че ученето в Английската не е еквивалентно на средновековно мъчение, въпреки легендите, които се носят в училищните среди.