Академия "Синдикат" очаква новите таланти на Пловдив

Мисия Пловдив

16-09-2014, 13:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Нови програми и уъркшопове стартират тази година

Модерна академия "Синдикат" стартира кампанията си по записвания за новата учебна година. Три нови програми и 5-тима лектори в повече са включени в четвъртата година на академията. По "Графичен дизайн" ще преподават Софроний Върбев и Йоханес Артинян, "Екранни изкуства" ще води Евгений Тодоров, а "Творческо писане" – Антон Баев и Александър Секулов.

Освен трите нови програми през тази година ще има още допълнителни инициативи – уъркшопове и интердисциплинарни публични изяви.

Около 150 ученика от 8 до 12 клас ще имат възможността да се запишат в 8 дисциплини през тази година. Начало на занятията ще бъде дадено на 11-ти октомври, а записванията са до края на месец септември в сайта на академията academy.bg или с формуляри в Музикален клуб "Петното на Роршах".

Обучението е напълно безплатно, като проектът се изпълнява със собствено финансиране на организатора Сдружени пловдивски творци и съфинансиране от Община Пловдив.

Интересен е факта, че в академията учениците нямат домашни и не получават оценки. Учебните програми са изцяло съобразени с интересите на младежите и могат да се променят в процес на работа.

През първите три учебни години 447 ученика успешно преминаха през академията и получиха своите сертификати.

Със завършването на съответната програма учениците получават знания и умения, които могат в бъдеще да задълбочат, като продължат да го изучават в университети в България и чужбина. Един такъв пример е Виктория Гюлева, която е възпитаник на академията, а сега ще учи в един от най-добрите университети в Лондон. Тя сподели, че обучението, преподавателите и академията са й дали една прекрасна насока, научили са я на много неща, запознала се е с интересни хора и горещо препоръчва на всички да се докоснат до всичко това.

По време на учебната година учениците намират среда за общуване и нови приятелства.

Идеята на "Синдикат" е да създаде публика, да изгради ценностни системи и интереси в младите хора, професионално да ориентира младежите. Днешните ученици през 2019-та ще бъдат на 22-24 години и ще бъдат ядрото на Пловдив – културната столица на Европа, както като публика, така и като активна част от организацията на събията в тази важна за града ни и България година.