Стара Загора утре: 19 септември

Мисия

18-09-2014, 19:49

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Времето: Ще бъде предимно слънчево, а вятърът до обяд и по Черноморието ще отслабне. Дневните температури ще са с 2-3° по-високи, максималните в повечето места между 21° и 26°. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

Предстоящи събития:
-9.15 ч., стадион „Берое". Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие Второто Европейско първенство по лека атлетика за сляпо-глухи.
В него ще участват 140 участници, мъже и жени, от които 70 сляпо-глухи лекоатлети. Те ще се състезават в 5 дисциплини.

-10.00 ч. Водачът на листата с кандидат-депутати от ГЕРБ Лиляна Павлова ще посети градския пазар и традиционния есенен панаир в Чирпан. След това ще се срещне с ръководствата и работещите в местни предприятия, със симпатизанти и активисти на партията.
По-късно в Стара Загора Лиляна Павлова ще представи националната програма на партията за обновяване на българските жилища и ще се срещне с ръководството и работниците от две старозагорски предприятия.
Павлова ще запознае с управленската програма на ГЕРБ и представители на Камарата на строителите, архитектите и проектантите, а малко по-късно ще разговаря за проблемите в образователната система с учители от старозагорски учебни заведения.
Фестивал на изкуствата „Различният поглед”:
-17:00 ч., Регионален исторически музей. Млади български архитекти-реставратори ще представят свои проекти за реставрация на стари български къщи и църкви на официалното откриване на фестивала и изложбата „Архитектура на паметта"
-Малко по-късно същата вечер, на сцената на Античен форум ще чуем Overground brass band - джаз комбо към Военния биг бенд на Стара Загора, последвани от Стефан Вълдобрев & Обичайните заподозрени.