ГЕРБ ще управлява твърдо и безкомпромисно, заяви в Стара Загора Бойко Борисов - видео

Реформаторите ще са последните, с които ще разговаряме след изборите, допълни лидерът на партията

"ГЕРБ няма да мълчим повече. Идват изборите и след тях ще управляваме безкомпромисно, и няма да спестяваме нищо на никого", заяви в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му, партиите, с които няма какво да се говори след изборите, са БСП и ДПС, но последните, с които ГЕРБ ще води разговори, са Реформаторският блок.

Борисов подчерта, че ГЕРБ са били подложени на гонения с цел да бъдат унищожени и да дойдат реформаторите. "До тук бях с мълчанието по техен адрес. Те се опитват да манипулират обществото. В момента играят най-разрушителната роля срещу дясно-центристкото управление", категоричен бе още Борисов.
"Когато те определяха кой да влиза в съдебната система ние мълчахме, бяхме проверявани, нашите министри бяха непрекъснато по прокуратурата и МВР, бяхме репресирани. Когато стана скандалът с КТБ, се видя къде са техните пари", допълни лидерът ГЕРБ и подчерта, че парите на партия ГЕРБ са в банка ДСК, и партията няма обръчи от фирми.
Бойко Борисов е в Стара Загора за откриването на първата от 20 години насам новопостроена детска градина в града. На официалното откриване той поздрави кмета Живко Тодоров с думите: Така правим ние в ГЕРБ - финансираме, строим и режем лентички". С чувство за хумор председателят на партията призова младият кмет на Стара Загора да направи необходимото вече за увеличаване на прираста на населението. "Утре г-н Тодоров навършва 33 години, досега се оправдаваше, че няма къде да се учат децата му, но ние направихме нова детска градина и повече оправдания няма", каза Борисов и допълни, че предишните управляващи са увеличили майчинските със смешните 5лв., а "нашата политика е колкото повече детски градини - торкова повече работещи родители". Той припомни, че като кмет на София е заварил около 140 детски градини - реституирани, разграбени и разпродадени. От тогава ГЕРБ са построили над 100 градини и продължава с тази политика.

На откриването на новата детска градина "Камбанка" негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион благослови лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и категорично заяви, че това е бъдещият премиер на България. На церемонията присъстваха още заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на листата за старозагорски район на ГЕРБ Лиляна Павлова, старозагорски кандидат-депутати, евродепутатът на ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и др.
"Детската градина ще поеме над 100 деца, където ще имат възможност да растат и се развиват при прекрасни условия. Тук можеше да бъде построена поредната кооперация или търговски обект, но ние от ГЕРБ избрахме Стара Загора да има нова детска градина", каза при откриването кметът на Стара Загора Живко Тодоров.