Бойко Борисов: БСП и ДПС на власт – спрени всички еврофондове, ГЕРБ на власт – нито едно евро спряно

Във времето на най-тежката финансова криза построихме повече неща, отколкото 20 години са строени, припомни лидерът на ГЕРБ

"Станишев бил казал днес в Търново, че като дойде ГЕРБ, сме щели да вдигаме цената на тока. Представяте ли си колко са нахални и нагли тези хора?" Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Казанлък при откриването на парк „Розариум“, изграден по Оперативна програма „Регионално развитие“ с проект, защитен по времето на правителството на ГЕРБ.

Борисов припомни, че през 2006-та година управляващите от Тройната коалиция приеха закон за така наречените ВЕИ-та, с който определиха цената за изкупуване на електроенергията от тях. „Когато има закон, всеки управляващ човек или администратор, и премиерът, и министърът, е длъжен да спазва закона. Два пъти намалихме цените, помните колко сме го говорили това, два пъти в закона намалихме цените на ВЕИ-тата. В последната година те умишлено задържаха цената на тока, за да казват сега, че била ниска. Но 4 милиарда близо е задължението на НЕК, която е 100% Ваша“, посочи председателят на ГЕРБ. По думите му няма никакво значение дали парите се изваждат от единия или другия джоб. „Те ни бъркат в джоба през Националната електрическа компания (НЕК). От всички Вас и от парите Ви трябва да върнем 4 милиарда за това, че са задържали цената на тока. Това е простата сметка. Не им се подвеждайте!“, призова Бойко Борисов.

„Година и два месеца е много време. БСП и ДПС на власт – спрени всички европейски фондове при първата тройна коалиция. Дойде ГЕРБ – нито едно евро спряно за България. Всички фондове работеха, ето ги парковете. Дойде Орешарски, БСП и ДПС на власт, спрени сега всички фондове. Нулева година – защо да си го причиняваме?“, попита Борисов. Той бе категоричен, че ако ГЕРБ беше продължила да управлява, досега тунелът под Шипка щеше да се строи. „Марица“ щеше да е готова, „Струма“ щеше да е готова. Виждате по „Тракия“ как се пътува до морето. „Хемус“ щеше да се строи. Не си го причинявайте“, призова в Казанлък председателят на ГЕРБ.

„Във времето на най-тежката финансова криза в света, която ни се падна на мен и нашето правителство, видяхте, че построихме повече неща, отколкото 20 години са строени“, припомни Борисов в град Казанлък.
„Един мислител е казал, че зад всеки успял мъж има някоя жена, която да стои. В ГЕРБ, зад нас мъжете, вече имаме цяла армия от такива жени“, каза Борисов и посочи като пример жените министри в кабинета на ГЕРБ, народните представителки от партията, както и жените кметове на големи градове. „Кметовете на София Йорданка Фандъкова, на Габрово Таня Христова, на Казанлък Галина Стоянова, имаме за пример жени, които наистина направиха много за регионите си“, заяви Борисов.
Той избори редица проекти, реализирани в рамките на управлението на ръководения от него кабинет, сред които строежи и ремонти на лечебни и детски заведения, инфраструктура, спортни обекти. „Когато започнахме с кмета Живко Тодоров в Стара Загора площади, градска среда, спортни зали, тогава винаги ми беше криво, че Казанлък се забавя. Но не се забави заради нас, а заради некадърен кмет“, посочи Борисов.

„Който си избере народът, той ще управлява. Виждате сега, че за година и два месеца има нула лева за Казанлък, пак ги изберете, ако искате“, коментира пред жителите на града Борисов и допълни, че за хората в ГЕРБ е лесно-„режеш лентички и показваш какво си направил“. „Всичко, което сме направили, остава за вас“, допълни председателят на ГЕРБ.