Карловската мечка отново в акция

В понеделник мецаната слязла от Балкана и унищожила 6 кошера

Мечката, която паникьоса жителите на карловския квартал „Сушица”, е вилняла отново снощи, съобщи другият потърпевш фермер Стоян Иванов. Младият мъж има ранчо точно под това на пострадалия Вълчо Дурев, пише Блиц.

В понеделник около 19.30 часа мецаната слязла от Балкана и унищожила 6 кошера на Дурев. Въпреки, че той веднага измести пчелите, лакомият звяр е нападнал снощи около 22 часа кошерите на Иванов и е унищожил 4 от тях. Бях там до 21.30 часа, малко след това явно мечката се е появила и е върлувала. Смляла е оградната мрежа, за нищо не става вече, тази сутрин намерих огромното си куче отвън, явно е тръгнало да я гони, разказа Иванов.
Хората се притесняват, защото нашествията на мечката стават само на 200 метра от последната къща на квартала. Там, край водоема, където десетки пчелари отглеждат стотици кошери, редовно младежи си правят пикници, а майки разхождат децата си, казаха Дурев и Иванов. 
Днес в 13 часа комисия от РИОСВ-Пловдив, Горско стопанство Карлово и представители на общината ще отидат да опишат щетите, за да може да се платят нанесените от звяра вреди на пострадалите стопани.