Фермер се изправи очи в очи с карловската мечка

Загубите на мъжа до момента са около 6 хиляди лева

Мечката, която две вечери унищожава пчелните стопанства над карловския квартал "Сушица", е имала среща с фермера Стоян Иванов снощи. Младият човек пострада във вторник, когато звярът прегази телената масивна ограда и разби 5 кошера, пише Блиц.

Тъй като предполагал, че горският "терорист" ще се върне, Иванов заел позиция в колата си и зачакал. "Около 20 часа мечката се появи, слезе от гората, аз започнах да хвърлям пиратки, да викам, да я осветявам фаровете. Нямаше абсолютно никаква реакция. Тя просто ме погледна, прегази безцеремонно друга част на оградата, седна до кошерите и започна да ги подмята като детска играчка. На мен лично мечката ми се видя огромна, не е малка, както предполагахме", разказа Иванов.
След като изпотрошила 5 кошера, Стоян запалил колата и от ръмженето на двигателя мечката се стреснала и избягала. Фермерът стоял на пусия до около 23 часа и си тръгнал. След него мечката се е върнала и е унищожила още 10-а кошера.
Загубите на мъжа до момента са около 6 хиляди лева. Днес отново комисия от специалисти ще прави опис, за да се възстановят щетите. Процедурата обаче е дълга и тромава. "Не знаем какво да правим, тя е защитен вид и е в нейна си територия, няма как да я спрем, вдигат рамене всички, ангажирани със случая. Най-опасното е, че харесаните от мецаната ферми са на около 200 метра от последната къща на квартала. Там се намират поляни и водоема на „Сушица” и местата са любими за разходка на местните. Мечката се появява вече и по светло и не се плаши от нищо, внимавайте", предупреждават притеснени пострадалите фермери.