Проф. Георги Близнашки: Актуализацията на бюджета е неизбежна

България има готовност за посрещане на евентуална газова криза

Актуализацията на бюджета е неизбежна. В момента се работи по нея и в началото на следващата седмица ще бъде представена на синдикати и други граждански организации, това заяви на пресконференция в Добрич министър-председателя проф. Георги Близнашки.

Премиерът изрази надежда, че в Добрич и във Варна последиците от наводненията ще бъдат напълно ликвидирани, като за това ще бъдат осигурени средства и с помощта на Брюксел.

Страната ни има готовност за посрещане на евентуална газова криза, каза пред журналисти Георги Близнаши.

По темата за блокирането на пътищата тези дни, премиерът заяви, че се прави всичко за успокояване на страстите, за да има спокойствие и граждански мир. Според него е очевидно, че има заинтерсевони страни в страната, които поставят нерешени проблеми точно сега.

По думите му не трябва да се преклява точно сега, защото става дума за задължения, трупани с години. Важно е да се запази спокойствието в страната, категоричен бе премиерът проф. Близнашки.

Според него управляващите занапред трябва да се върнат към базовите ценности и страната да се управлява от онези, на които хората имат доверие. „Готови сме да преглътнем всичко в навечерието на изборите, за да има спокойствие”, каза премиерът. Той многократно подчерта, че множеството неразплатени сметки, оставени от предходното правителство и трупани в продължение на много години, не могат бързо да намерят финансови решения, но сегашното правителство не остава глухо за исканията на хората.

Министър-председателят проф. Георги Близнашки е обсъждал с кмета на града Детелина Николова въпроса с водоснабдяването на града и обеща, че въпросът за намиране на финансови средства, ще бъде включен в актуализацията на държавния бюджет.

Обсъдена е идеята пътят Добрич – Варна да бъде трилентов и ще се търси решение за това.

Премиерът помоли в общественото пространство да не се преиграва с темата за политическа чистка и назначения. По думите му, ако има промяна в администрацията, тя е петдесет на петдесет и по думите му общо взето се запазва равносието.

Другата седмица ще бъде направено обобщение за извършените промени в азминистрацията, допълни проф. Близнашки.