Министър-председателят Георги Близнашки поздрави гражданите на Добрич

Днес градът празнува 74-ата годишнина от възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България

Министър-председателят проф. Георги Близнашки поздрави гражданите на Добрич с празника на града и 74-ата годишнина от възвръщането наЮжна Добруджа в пределите на България.
На този ден във военното гробище-музей се полагат венци в памет на онези безименни герои - пример за себеотрицание, отдали живота си за свободна Добруджа. Тяхната саможертва е венчана с обръщението на цар Борис III в манифест към българския народ: "Българи, едно свещено българско въжделение се изпълни", заяви министър-председателят в словото си на тържественото заседание на Общинския съвет.
След десетилетия чуждо владичество 25 септември 1940 година, когато войските на Трета българска армия, предвождани от генерал Георги Попов, влизат в Добрич, е великият ден на
обединението с майката-родина, заяви кметът на Добрич Детелина Николова на общоградското тържество. По думите й обръщането назад в миналото е в името на добросъседските отношения с румънския народ, с който трябва да посрещнем заедно общите предизвикателства при изграждането на обединена Европа.