Премиерата на "Страх" - след три дни (видео и снимки)

Спектакълът за възрастни на кукления театър Стара Загора е на 1 октомври от 19ч.

Огромен екип и много труд стоят зад спектакъла "СТрах" за възрастни на Държавен куклен театър Стара Загора. Режисьор е плевенчанката Веселка Кунчева.

В новото заглавие в афиша на културната институтиция са актьорите Георги Спасов, Калоян Георгиев, Дарин Димитров, Ваня Камянска, Елица Стоянова, Станислав Матев, Таня Георгиева, Кирил Антонов, Любен Чанев, Деница Янакиева
Кристиян Томас (Франция) е скулптор, Томас Моравек (Чехия) и Катарина Дурикова (Словакия) са лайтдизайнери, В спектакъла участва и балет с хореограф Бистра Кунчева. За реализацията на спектакъла се снима документален филм. Сценарият и режисурата са на Мария Стоянова, оператор е Веселин Христов, а монтажист – Нина Алтъпармакова.
„В "Страх разглеждаме историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но не можем да се справим с тях. Спектакъл за срещата между детството, зрелостта и старостта. И дали е възможно да изживеем живота си по друг начин. "Страх" е спектакъл за това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме. За това, което можем да бъдем, но не успяваме. За това, което искаме да бъдем, но не сме…”, казва режисьорът Веселка Кунчева.
Идеята за спектакъла се роди по време на 8-та Международна творческа лаборатория през април 2014 г. в Стара Загора. Лабораторията е една от авангардните и неконвенционални форми на изкуство и като такава е желана като форум за утвърждаване биографиите на младите творци, разказват от театъра.
До края на месеца "Страх" ще се играе още три пъти: на 16, 23 и 29 октомври, от 19.00 часа.