Главната женска роля в "Петдесет нюанса сиво" предизвика семеен скандал

Единствено майката на 24-годишната Дакота – Мелани Грифит одобри участието й

Дакота Джонсън се пребори за желаната главна женска роля във филмовата адаптация "Петдесет нюанса сиво" по еротичния бестселър на британската писателка Е Л Джеймс. Вместо обаче да зарадва близките й - холивудските звезди Дон Джонсън, Мелани Грифит и Типи Хедрън, успехът на младата актриса и модел стана повод за горчива семейна вражда, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

В лентата 24-годишната дъщеря на Джонсън и Грифит играе невинната студентка Анастейжа Стийл, въведена в света на садо-мазо секса от по-възрастния милиардер Крисчън Грей (Джейми Дорнан). Бащата на Дакота, 64-годишният Дон Джонсън, прочул се с хитовата полицейска поредица "Маями Вайс" през 80-те години на миналия век, не скри възмущението и публично упрекна дъщеря си заради горещите голи сцени във филма.

Същевременно майката на Дакота, 57-годишната актриса Мелани Грифит, отвърна на публичните нападки на бившия си съпруг, заявявайки, че "напълно подкрепя" решението на дъщеря си да се снима в адаптацията по еротичния бестселър. "Тази роля е истинско предизвикателство за Дакота и тя се нуждае от подкрепата на цялото семейство", изтъкна Грифит, която едва 17-годишна се снима гола в дебютния си филм "Нощни действия" (1975).

Мнението на майката обаче не съвпада с това на нейната собствена родителка и баба на Дакота Джонсън – холивудската икона Типи Хедрън. 84-годишната жива легенда на Холивуд е твърдо против участието на внучка й в "Петдесет нюанса сиво".

Филмът "Петдесет нюанса сиво" ще излезе на екран на 13 февруари 2015 г., припомня изданието.