Българка, живееща в Германия събра пари за социален автомобил в Русе

Дарението бе направено от русенка, която събрала парите на рождения си ден

Дарение, автомобил за нуждите на децата и младежите с увреждания от центровете „Вяра”, „Надежда” и „Любов” получи Община Русе. Дарението е от русенка Райна де Перейра, която от петгодишна живее в Германия. Днес тя връчи ключовете на  7-местния автомобил на кмета Пламен Стоилов, който път от своя страна ги предаде на г-жа Мариела Личева, директор на отдел „Здравни и социални дейности“ в общинската администрация. Освен дарителската грамота, кметът връчи на госпожа де Перейра и златна значка „Русе“ за благородната й дейност .
На последния си рожден ден тя помолила приятелите си да не й носят цветя и подаръци, а да пуснат пари в каса, в която се събрали дарените 2 500 евро.

„Безкрайно съм щастлив, че такива хора като госпожа де Перейра, с голямо сърце, за пореден път помагат на Русе. Преди 10 дни се чудехме как ще извозваме децата от трите центъра до училище и по една щастлива случайност нашият благодетел се появи. Благодаря Ви“, заяви кметът Пламен Стоилов, който е горд, че и чрез фондацията „Русе – град на свободния дух“ много благодетели помагат на нашия град.

По стечение на обстоятелствата, на днешния ден  30 септември по стар стил се отбелязва християнският празник Вяра, Надежда и Любов. Това е третото дарение, което Райна де Перейра прави в полза на децата със специални потребности от русенските домове. Тя е потомка на известния русенски род Симеонови. Преди войната баща й бил изпратен като консул в Хамбург, след нейния край остава там, тъй като е обявен за неблагонадежден от „народната“ власт.