Гумени патета ще се надпреварват по река Марица

Мисия Пловдив

04-10-2014, 08:58

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Детски празник с много състезания и награди закрива Седмицата на благотворителността

Със състезание с гумени патета и детски празник с награди днес ще завърши Седмицата на благотворителността 2014 в Пловдив.

Детският празник с много награди ще се проведе от 10:00 до 12:00 часа на река Марица, бул. Марица - Юг, до Водната палата. С двучасовия хепънинг ще завърши Седмицата на благотворителността 2014, която се организира за втора поредна година от Община Пловдив и е подкрепена от десетки фирми, клубове и сдружения.

Каузата е събиране на средства за реновиране на спирките на Детската железница „Знаме на мира“ и изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания.

Кулминацията на празника ще бъде благотворителното състезание с гумени патета по река Марица. Подготвени са над 4000 патета, като цената на пате за гражданин е 5 лв., а за фирма - 100 лв.

Много забавления и награди за малки и големи са подготвили организаторите по време на двучасовия хепънинг. За малчуганите е надуваемият замък с аниматори, увеселителни игри с водещ, квилинг ателиета за всички желаещи.

Томбола с весели подаръци, сред които голямата награда – велосипед, много балони и играчки ще зарадват присъстващите.

При условие, че водата в река Марица не спадне, в съботния ден ще се състои томбола, в която ще участват всички закупили гумените патета и получили уникални идентификационни номера. Голямата награда тази година ще бъде смартфон. Ще има и козметични комплекти и книги. Награди са осигурени и от Областен информационен център – Пловдив.