Бойко Борисов: Голямо благодаря на тези, които ни подкрепиха

Година и половина ГЕРБ беше подложена на унищожение

Благодаря на избирателите, на членовете и структурите на ГЕРБ, които положиха огромни усилия да победим  нашия опонтент  БСП с двоен резултат. Не знам дали в Европа се е случвало толкова пъти десницата да побеждава левицата и то с разгромяващ резултат. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Голямо благодаря на тези, които ни подкрепиха. Година и половина ГЕРБ беше подложена на унищожение със всички институции, от всички, посочи той. Затова българският народ отново, както и през 2013 година, катто и на европейските избори гласува най-голямо доверие на ГЕРБ. Според Борисов ниската избирателна активност има своето обяснение. По думите му трагичният инцидент в Горни Лом е дал отражение върху изборите. Последната седмица беше толкова тежка за нас. 15 души загинаха. Когато хората трябваше да се настройват за избори, ние бяхме в траурно насторение заради инцидента, който не е случаен.
Оттук нататък всички поличитески лидери трябва да си дадат ясна сметка за своето представяне. Изборите са оценката на хората, категоричен е Борисов.

За пореден път Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да прави коалиция с ДПС.
С ДПС няма как да работим заедно. Поздравявам ги за добрия резултат, но с тях няма да управляваме заедно, подчерта Борисов. По неговите думи е факт, че ДПС почти са изравнили резултата си с БСП. Според него след преброяването на гласовете от чужбина е възможно ДПС да изпревари по резултат БСП.

Проблемът в България е лявото. За съжаление левицата в България беше изместена  от крайно популистки леви партии, които с огромните си и неосъществими обещания намалиха тежестта на левицата. Видно е, че Станишев не им е бил проблемът на БСП. И с друг лидер резултатите им се влошават.
За съжаление Реформаторите се представиха зле. С тези 8% дори да ги прибавиш към нашите 34 -35% пак не дават стабилност.
Утре ще събера Изпълнителната комисия и ще умуваме по тази тема - с кого да водим разговори, посочи още Бойко Борисов.

При тази ситуация не виждам как ще се направи правителство. За съжаление се случи най-тежкия сценарий. Вече чух, че Реформаторите не ни желаят, чух, че БСП остават опозиция, обидени, че имат нисък резултат. С останалите и да се съберем пак няма мнозинство.

Готов съм да поема всички рискове за управлението на държавата, защото ние сме най-подготвени. Готов съм да го направя. Аз съм отговорен и ще изчакам и другите партии да заявят своите позиции.