Бургас търси оригинално име за най-новата си атракция


Бургазлии имат възможността сами да изберат име на новата атракция в бургаския квартал Сарафово. В центъра на кръговото кръстовище до летището, вече има красиво експонирана рибарска лодка. Тя е пребоядисана и поставена насред изкуствена дюна с живи растения и атрактивно подредени скални късове. Вечер лодката свети в лъчите на монтираното художествено осветление.
"Досега чужденците слизаха от самолета и първото нещо пред очите им беше едно скучно кръгово кръстовище. Туристически град сме и е добре да има още такива интересни кътове. Помогнете да изберем име на лодката", каза кметът Димитър Николов.

Предложения можете да изпращате до 17 октомври /петък/ на електронна поща: [email protected]
Най-оригиналното име ще стане официално за лодката и ще бъде изписано на нейния борд. Община Бургас все още желае и опитва да се сдобие със стари, повредени и неизползваеми дървени рибарски лодки, за да ги аранжира с декоративни цветя и треви. Те ще бъдат разположени на други ключови места в града. Ако имате желание да помогнете, за контакт можете да използвате същия електронен адрес - [email protected], или да се обадите на телефон 056/907 279, отдел "Озеленяване". Превозът на старата лодка е наш ангажимент. Ще отвърнем на вашия жест, като за всяка лодка се отблагодарим с чисто нова пейка, която да поставите в двора или пред входа на жилищния си блок.