Емил Христов: Успехът на ГЕРБ е закономерен

Очаквахме четирима депутати от Старозагорски МИР и го постигнахме, коментира председателят на предизборния щаб

Успехът на ГЕРБ не е индивидуален. Той е плод на един упорит съвместен труд в продължение на години работа, не само в нашата област, а и в структурите на партията в цялата страна.

Това е заслуга на всички повярвали в идеята ГЕРБ.

От създаването си до настоящия момент ГЕРБ се е държала като национално отговорна партия. Това подчерта днес председателят на Общинския съвет в Стара Загора и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Емил Христов. Той даде интервю за Радио Стара Загора.

По първоначални данни, след отчитането на преференциите, възможните имена на старозагорските депутати от ГЕРБ ще бъдат: Димитър Желев, Пламен Йорданов, Нено Влайков и д-р Кирил Добрев, уточни Христов. Димитър Желев фигурираше под номер 9 в листата на ГЕРБ в Стара Загора. Преференциалните 4103 гласа го поставиха на мястото на втория – Пламен Йорданов, който събра 597 гласа.

Необходимо е да се създаде навик у избирателите да гласуват с преференциална бюлетина и да използват съзнателно тази възможност за подреждане на листите на народните представители. За целта трябва да минат още няколко изборни кампании.

Но ние нямаме никакви притеснения за това, че кандидатът под номер 9 е получил такъв голям брой преференциии и се е придвижил напред. Всички кандидати за народни представители от нашата листа са достойни, отговорни личности, на които ние разчитаме да представляват принципите и ценностите на ПП ГЕРБ в бъдещия Парламент, каза още Емил Христов.