Старозагорски джудисти заминават на международно състезание в Гърция

Получили поканата да друго състезание в южната ни съседка през пролетта

Шестима възпитаници на клуба по джудо и самбо „Недьо Ранчев” в Стара Загора ще участват в от международен турнир гръцкия град Катерини.

Схватките са в неделя. В тях, освен домакините ще вземат участие представители на грузинската, арменската, руската и македонската школа, много от които живеят в Гърция. Ще участват и други български клубове.

Ще се представим с шестима джудисти, един юноша и пет участнички при девойките, от тях две в младша възрасти три в старша, съобщи Христо Лазаров, треньор на клуб „Недьо Ранчев”. Всички негови възпитаници вече са печелили отличия в републикански първенства.

Искаме да повишим подготовката, опита, рутината им при участие в международни състезания, допълва наставникът.

В гръцкия град старозагорските джудисти ще се изявят за първи път. През пролетта обаче са участвали в турнир в друг гръцки град. Именно тогава са получили поканата за предстоящото участие.

След това състезание пред състезателите от клуба предстоят още стартове. „През седмица има състезания у нас, има варианти да пътуваме до Сърбия, ще избираме най-силните турнири за участие”, подчерта Христо Лазаров.