Луксозният лайнер “MSC Orhestra“ хвърли котва в пристанище Бургас


Луксозният кораб “MSC Orhestra“ хвърли котва в бургаското пристанище. Пасажерът е част от голямата корабна компания „Mediterranean Shipping Company”. Параметрите на круизния кораб са следните: 16 палуби, дължина 294 м., газене 8,70м, височина 60м, капацитет 2550 пасажера и 1054 екипаж. “MSC Orhestra“ е един от най-новите кораби на“MSC Cruises“ и е вторият от круизната линия „Musica-class”. Корабът е в Италиански стил и предлага комбинация от дизайн, комфорт и сигурност. Луксозният лайнер предлага широк спектър от забавления и съоръжения – турска баня за подмладяване, тенис кортове, екзотични барове и ресторанти, казина, театър и много други атракции.
С цел рекламиране на круизният продукт, а също България и областа, българска фирма организира посещение на туроператорски компании и медии на два кораба(COSTA DELICIOSA и PRINSENDAM) на 17 и 18 октомври 2014г. Събитието включва обиколки и запознаване с възможностите на пасажерските кораби, както и кулинарните продукти.
От началото на сезон 2014г до този момент са обработени 19 круизни кораба с 28 084 пътника. До края на сезона се очаква да пристигнат още 7 круизни кораба с приблизително 10 000 пътника.
Ръководството на порта съвместно с компанията „Mediterranean Shipping Company” се надява на дългосрочно съвместно сътрудничество в круизния бизнес.