Играят „Среща в „Споменът“ на Нешка Робева благотворително за Калата

Държавна опера - Бургас се превръща в дом на музиката и танца на 30 октомври от 18.00 часа, когато бургазлии и гости на града ще имат възможността да се насладят на спектакъла "Среща в "Споменът".

Той ще ви пренесе в "Споменът" -  известен бар, където хора от различни възрасти се срещат със ... своите спомени. Оркестър изпълнява всички музикални желания от началото на 30-те години до най-новите хитове. Под въздействието на музиката спомените оживяват, а младите танцьори със своя талант и темперамент ще понесат публиката във вихъра на танца.

"Среща в "Споменът" е изграден по идея, хореография и режисура на Нешка Робева и ще се реализира в Бургас в подкрепа на благотворителната кампания "Дарявам за Калата". Целта е изграждане на бронзова скулптура на големия български актьор Георги Калоянчев.

Билетите за спектакъла са на стойност 8, 10, 12 лева и могат да бъдат закупени на касата на Държавна опера - Бургас от 13 октомври /понеделник/.

Инициативата за набиране на средства е на Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера - Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас.