Бизнесът и синдикатите към новото НС: Искаме стабилност и реформи

Парите

16-10-2014, 15:45

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Бизнесът и синдикатите в страната настояват за бързи действия в посока стабилност, реформи и спокойна среда за развитие . Това става ясно от подготвяното обръщение към новия парламент  на работодателските организации в страната, неправителствения сектор и синдикатите.

Текстът е пуснат за обсъждане сред членовете на КРИБ,  Търговската палата, Стопанската камара и синдикалните организации КТ Подкрепа и КНСБ. Към обръщението се присъединява и Бургаската търговско промишлена палата. 

Според нейния председател Цанко Иванов, бизнесът се нуждае от  стабилно правителство с възможности за провеждане на устойчива политика, обща законодателна рамка със срокове и инструменти за  решаване на въпросите, свързани с реформите.

Необходими са мерси за развитие на стабилен пазар на труда,  реформа и стабилизиране системите за социална отговорност и устойчива икономика, се казва още в документа.

В обръщението са посочени и всички най  важни насоки за реформите, които могат да допринесат ,внасяне на известна стабилност в страната, коментира Цанко Иванов.