ББЦ са готови за коалиция с ГЕРБ

Партията излезе с декларация, в която заявява, че ще отстъпи от претенциите си и ще подкрепи ГЕРБ

От „България без цензура“ са склонни да отстъпят от много от основателните си претенции към ГЕРБ като управляваща партия в името на това България да има час по-скоро стабилно парламентарно мнозинство и работещо правителство.
Това заявяват в декларация представителите на „България без цензура”.

„Нито потребителите на ток, нито земеделските производители, нито вложителите в КТБ могат още дълго да търпят царящия в управлението хаос”, аргументират се те.
„Желаем искрено бъдещото управление на страната да се ползва с възможно най-широка парламентарна подкрепа. Това ще даде сила на изпълнителната власт да предприеме тежки реформи, които са неминуеми. В същото време - повече партии, подкрепящи управлението, означава по-нисък корупционен риск и по-малка възможност една партия, коалиция или отделни депутати да рекетират бъдещето правителство”, отбелязват от ББЦ.

Те отбелязват, че ГЕРБ ще получи подкрепата им, въз основа на възможно най-много сходства в програмите, и "в никакъв случай няма да чуят от нас условието: „Ще си играем с теб, но ти трябва да зарежеш лошите другарчета“.

„Ние съзнаваме, че колегите, самоопределящи се като Реформатори, правят тези изказвания, за да вдигат собствената си цена като партньори на едно бъдещо управление, но точно пред тази практика за извиване на ръце ние сме твърдо решени да не отстъпваме. Видяхме как го правят „Атака“ в два поредни парламента. Не е нужно два-три пъти да отпиеш от оцета, за да разбереш, че е вкиснат”, допълват от ББЦ.
„И най-лошият мир е за предпочитане пред най-добрата война”, добавят от партията.