Вежди Рашидов: Oт вчера "замириса" на държава

Според него партиите трябва да бъдат по-отговорни

Всеки трябва да носи отговорност в новия парламент. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в интервю за БНТ. В допълнение той изрази надежда, че ще започне да "мирише" на държава, въпреки че не вярва това да се случи.

Според него партиите трябва да бъдат по-отговорни. В момента те били добре с партиините си субсидии, а зле е българският народ. И сопата щяла да продължи да играе, докато депутатите не започнат да работят.

Темата "КТБ" отново не беше подмината. Рашидов беше категоричен, че "журналистите са направили най-голямата бела" и са създали огромен "боклук от думи". След което попита как е невъзможно в малка България, в която живеят около 6 млн. души да не се знае кой е ограбил банката.

Рашидов определи случилото се в банката на Цветан Василев за атентат, който е бил направен в много подходящо време. Той допълни, че отговорност трябва да поемат както управителят на БНБ Иван Искров, така и бившия министър на финансите от кабинета "Орешарски" Петър Чобанов и магистратите.