Съвременна поп и рок-музика в “Заедно сами”

Операта в Стара Загора представя нов танцов спектакъл

На 4 ноември от 19 часа Държавна опера Стара Загора представя красивия, забавен, остроумен и закачлив танцов спектакъл „Заедно сами”.

Постановката е изградена от разнообразни по настроение танци върху съвременна поп и рок-музика, проследяващи различни емоционални състояния в двойките. Основната идея е вниманието към Човека до нас, споделянето на болката и любовта. Човешките настроения и различните форми на танцовото изкуство са в основата на хореографската идея. Излъчването и енергията са в пълен синхрон с движенията. Спектакълът е и възможност, чрез която младата зрителска аудитория да бъде привлечена в театралната зала и запозната със съвременните форми на танц и актьорско майсторство.
В танцовия спектакъл „Заедно сами“ на 4 ноември ще е дебютът на двамата нови артисти от състава на балетна трупа на Държавна опера – Стара Загора – Тодор Вангелов и Даниел Салас.
Тодор Вангелов е роден в Бургас. Занимава се с балетно изкуство от 10-годишен. Започва в школата на бившия профсъюзен дом, в класа на Дора Вариева. След това продължава в бургаската опера при Павлина Иванова, където след време остава на работа като артист – балетист. Играе и в Музикален театър в София и в балет "Арабеск".
От 1996 г. до тази година Тодор живее в Испания. Заедно с Даниел Салас успешно управляват една от най-добрите балетни школи там - "Antakarana producciones", водят класове за възрастни и деца, имат и собствена трупа. Тодор е правил хореографията на “Мис Малага” Линда Малага. Работил е и с Teatro Cervantes – Malaga, както и с Teatro Lirico D'Europa - Jenny Kelly Productions на Георги Лалов в САЩ.
От Творческия сезон 2014/2015 г. двамата балетисти са на щат в Държавна опера-Стара Загора. Още с пристигането си започват репетиции, на 3 ноември участват в премиерата на "Царицата на чардаша" от Имре Калман във Велико Търново.
Веднага след това, на 4 ноември, Тодор Вангелов и Даниел Салас ще са част от спектакъла на Старозагорската опера – „Заедно сами“.
Костюмите, хореографията и режисурата са на Анна Пампулова.