До 5 ноември се номинират добротворци

Наградата на сдружение "Самаряни" е за хора, помогнали в беда или тежка ситуация

Остават още само три дни, в които се приемат номинации за годишните награди „Добрият Самарянин“ 2014 г. Крайният срок изтича на 5 ноември.

Наградите са начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, съобщават организаторите от Сдружение „Самаряни“.

До момента номинираните са:

1. Теньо Арабаджиев, един от "Приятели на бежанците" в Стара Загора. Номинацията е на нашата медия, Starazagora.utre.bg.
Номиниран е заради помощта си за иракски бежанец, който не може да ходи, тъй като е пребит от скинари.
Арабаджиев е човекът, който всеки път го взима с кола, води го на лекар в Стара Загора и го връща обратно. Той и останалите от движението "Приятели на бежанците" в Стара Загора успяват да съберат и парите, необходими за операцията и лечението, чрез Фейсбук.
Низар вече е опериран. Според ортопеда всичко е наред и при правилно възстановяване, той ще може отново да ходи нормално.

2. Милен е мъж на 51 години, баща на 3 деца, международен шофьор, който скача в бурните води на морето край Ахтопол и спасява младо момче.

3. Журналистът от Радио Стара Загора Елена Буюклиева. Когато в редакцията на радио Стара Загора пристига писмо от майката на Денислав, петгодишно момченце, страдащо от Детска церебрална парализа, той е насочен към Елена Буюклиева. Благодарение на нейните усилия, надхвърлящи служебната ангажираност, са събрани нужните 5 500 евро за лечението на детето. Днес Дени е на лечение в Полша.

4. Таня Малчева. В края на 2013 година Таня на няколко пъти създаде незабравими емоции и преживявания на децата от дом "Българка". Тя събира пари заедно със свои приятели. Води малчуганите на кино, на разходка, на сладкарница, радва ги с новогодишни подаръци.

5. Георги е професионален фотограф, който снима безвъзмездно бала на децата от домовете в с. Сладък кладенец и с. Петрово.

6. Журналистката Йорданка Джонджорова от Стара Загора открива собствена фото изложба с благотворителна цел. С приходите от продадените фотоси тя помага на 16-годишната Веселина Господинова, която се нуждае от продължителна терапия за стимулиране на очния нерв, като само едната от поредицата процедури е на стойност 3000 лв.

Церемонията по връчването на наградите е на 14-ти декември.