10 неща, които искате да знаете за секса, но ви е срам да попитате

Жените изпитват повече оргазми

Сексът може да бъде доста скучен и досаден понякога нали? Има много неща, които вероятно не знаете за него, пише "Всеки ден".

 

1. Вие и вашата партньорка може да се разминавате
Пенисът на мъжа не винаги е подходящ като размер. Да, като цяло мъжът и жената са създадени, за да си пасват, но ако пенисът е по-малък той няма да може да стимулира достатъчно стените на вагината и Же-точката. Това води до намаляване на удоволствието и на двамата партньори.
Съществува и противоположния вариант, при който пенисът на мъжа е твърде голям. Влагалището на жената при възбудено състояние може да побере пенис с размер между 16 и 20 сантиметра. Всичко над тези мерки могат да причинят болка и нежелание за полов акт.

 

2. Жените превъзхождат мъжа по отношение на оргазмите
Не е тайна, че жените могат да изпитват множествени оргазми. Знаете ли, че има и такива, които могат да достигнат до неограничен брой кулминации? Повечето мъже получават един и ако са късметлии два оргазма.
Една жена може да получи повече от един оргазъм поради една много проста причина. Обяснението се крие в това, че за неговото постигане се изисква доста повече време отколкото при мъжа. Но веднъж, когато жената е достатъчно възбудена и стигне до край, тя остава така в продължение на няколко минути. Това при мъжете не се случва. Обикновено ерекцията спада още през първите 30 - 40 секунди. Докато жената е още възбудена и половия акт продължи, тя може да изпитва до няколко последователни оргазма.

 

3. Увереността ще ви накара да изглеждате по-секси
Увереността е от огромно значение и за двата пола. Доказано е, че както мъжете така и жените изглеждат много по-привлекателни когато излъчват увереност и самочувствие. Бъдете сигурен, че ако ходите по улицата с наведена глава, никоя жена няма да ви забележи.

 

4. Редовният секс ще подобри имунната ви система
По време на секс организма ни освобождава антитела наречени имуноглобулин. Той може да ви помогне да се преборите с грип или настинка. Редовният секс и гушкането в студените сезони могат да ви помогнат да останете в добро здраве когато другите боледуват.

 

5. Жените също заспиват след секс
Това се случва когато сексът е бил наистина добър. Ако една жена е получила мощен и задоволителен оргазъм, тя ще бъде изморена точно толкова колкото и вие. За тях е досадно когато половинките им заспиват след като са свършили, а те искат просто да си побъбрят малко, но истината е, че ако жената е била достатъчно задоволена, тя просто ще се гушне с мъжа си и ще поиска да заспи заедно с него.

 

6. При дългите връзки сексът е по-задоволителен
Докато случайния секс може да бъде много приятен и забавен, то при дългосрочните връзки е доста по-осъзнат и страстен. Разбира се сте чували, че с времето тръпката изчезва, но това далеч не е така. Сексът при дългосрочните взаимоотношения може да бъде много страстен ако си го направим такъв. Тайната се крие в това, че партньорите се познават достатъчно добре и нямат никакви задръжки в спалнята. Сексуалните фантазии се осъществяват по-лесно с човек, на който имаш доверие. Това трудно ще се случи с такъв, който току що си срещнал.

 

7. Оргазмите облекчават менструалните спазми при жените
Повечето жени отказват да правят секс когато са в цикъл. Понякога това е разбираемо, но трябва да знаете, че оргазмите облекчават менструалните болки по-добре дори от някои лекарства.
Също така по време на оргазъм матката се свива и спомага за по-бързото изчистване.

 

8. Приемът на някои лекарства може да намали сексуалното желание
Антидепресантите и антипсихотиците са известни с това, че намаляват сексуалното желание както при мъжете така и при жените. Други лекарства за коригиране на кръвното налягане и диабет, могат значително да намалят либидото. Съветът е никога да не приемате лекарства без лекарско предписание или ако забележите неприятни странични ефекти да поискате от личния ви лекар те да бъдат заменени с такива, които са подходящи за вас.

 

9. Момчетата еякулират по една чаена лъжичка - момичетата могат до два пъти повече
Когато един мъж еякулира изглежда, че изхвърля много течност защото всичко от тестисите му излиза навън. Въпреки това количеството често е около 3 - 5 мл. Жените също го правят, и то много повече от това количество.
Някои от тях не са в състояние да го направят защото това изисква определени техники и доста практика, но когато бъдат овладени, резултата е наистина впечатляващ. Това може да се случи както по време на секс, така и по време на мастурбация и се нарича „скуиртинг" (squirting).

 

10. Нормално е да имаш странни секс фантазии
Ако смятате, че вашите сексуални фантазии са странни и дори извратени, помислете отново. Всъщност техният брой е безкраен и едва ли можете да се сетите за всичко. Не се съмнявайте, че покрай вас има хора, които си мислят за същите неща.
Независимо от това, че могат да ви се сторят странни, на човека срещу вас това може да му се стори напълно в рамките на нормалното.