Красен Кралев: Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо

Първото нещо, което ще направя е стратегията за финансирането на федерациите и клубоветe, разкри новият министър на младежта и спорта

На специална церемония в сградата на Министерството на младежта и спорта служебният министър Евгения Раданова предаде щафетата на Красен Кралев. Тя му подари стартов пистолет, пожелавайки му много късмет.

„Най-важното нещо е, че Министерството на спорта трябва да бъде не само администратор, но и партньор на спорта, българските федерации, клубове и спортисти. Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо“, обяви Кралев при приемането на власттта от Раданова.

„Първото нещо, което ще направя е стратегията за финансирането на федерациите и клубовете. Второто, ще бъде да си уредя среща с еврокомисаря по отговорностите за образованието, културата и спорта Тибор Наврачич за помощ на дейността ни от Европейския съюз”, разкри бившият национален състезател по лека атлетика.

„Федерациите да развиват високото-спортно майсторство. Нашите естествени партньори трябва да бъдат Министерството на образованието и Общините. Клубовете трябва да разботят по развитието на детско-юношеския спорт, защото нямаме ресурс, каза новият министър. – Здравето на нацията е най-важно и затова ще работим за увеличаване на часовете по физическо възпитание. Децата са нашето бъдеще и здравето им е важно. Децата няма къде да спортуват и нямат желание да спортуват. Това трябва да го коригираме.”

„Разбира се, че кабинетът „Борисов“ ще продължи политиката от първия си мандат, със сериозни инвестиции в инфраструктурни проекти в областта на спорта. Ще строим нови обекти, ще реновираме съществуващите, ще подобряваме мениджмънта“, каза още Кралев.