Тотев сбира депутатите, да се види кой как ще работи за Пловдив

Мисия Пловдив

18-11-2014, 07:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Иван Милкович

Всичко от Автора

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че кани на среща народните представители от Пловдив-град. На срещата се очаква с депутатите да бъдат обсъдени важните проекти на града за следващата година и да се търси подкрепата от държавата за тяхното финансиране и реализиране. Сред добре познатите Менда Стоянова, Славчо Атанасов, Георги Търновалийски, Венцислав Каймаканов, се очаква да уважи поканата на кмета и Ана Баракова, която ще остане като първата депутатка, която стана „независима” още преди да влезе в парламента. Тя е сред 11-те пловдивски избраници, които пловдивчани пратиха да защитават градските интереси на национално ниво.

Според първоначалния план кметът ще приеме депутатите на нарочна среща в началото на следващата седмица. До тогава трябва да стане ясно кой в коя Парламентарна група ще бъде, за да е още по-ясно с какви приоритети може да се ангажира за родния си град.

 „Ще търся съдействие и помощ от депутатите за финансиране от републиканския бюджет. През 2015-а стартираме няколко мащабни проекта, като социализацията на коритото на река Марица и обновяването на площад "Централен". Освен това ще търсим финансиране за Зоологическата градина и за още две нови детски градини“, коментира кметът Иван Тотев.