Трабантът на Жерар Депардийо се развали

Пловдив Лайф

18-11-2014, 14:30

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Иван Милкович

Всичко от Автора

Ремонтират го по спешност в авто-електросервиз

Натурализаираният руснак, а иначе по произход французин Жерар Депардийо проговори вече български. Поне това твърдят хората от пловдивското село Калояново, в което се снима филмът „Пътуване”, в който главен герой е именно новият „калояновец”. Така натурализиран руснак, вече местните зевзеци се шегуват, че ще искат от общинската администрация да „произведе” актьора и за почетен жител на община Калояново. Причината е, че само за 2-3 седмици целият свят е разбрал къде и как живеят хората от пловдивското село, а и съседните такива. Във филма има интересни моменти от работата в село Калояново, където започна историята. Там екшънът се случи в гробищния парк, местната бензиностанция и ресторант. Депардийо снима и в бутафорна къща, специално изградена за Сандокан - най-добрия приятел на дядо Ваня, както се казва героят на Жерар. Два дни екипът снима и в Дуванлии, родното място на домашния любимец прасенцето Симпи. В момента в селото отглеждат втори по-голям екземпляр, който до края на снимките също ще влезе в ролята на Симпи, тъй като филмовото време продължава близо години и животинчето трябва да е пораснало.

В Житница пък ремонтираха трабанта на актьора, с който той се разкарва из филмовата лента. Немската машина отказала в края на миналата седмица та се наложило набързо да се намери майстор, който да я ремонтира. За да бъде закарана до сервиза било необходимо да бъде задърпана. В случай това бил отново стар „Опел кадет”, който отново привлякъл вниманието на целия снимачен екип, особено на чужденците със знаменития актьор. Все пак филмовият автомобил на Жерар вече е готов да поеме своето „пътуване” по-нататък в лентата, която ще продължи да се снима до края на годината.

Като част от чисто житейската съдба на Депардийо в Калояново и съседните села, стана и това-да закусва тестени закуски от баничарницата в центъра на Калояново. Майсторите-баничари не пропуснаха да си овековечат този момент, като веднага си направиха селфи с „почетния си съселянин”, какъвто искат да го правят.