Нови кабинети за личните лекари в Тервел

Предстои изграждане на кабинети и в селата Коларци, Нова Камена и Поп Груево

Община Тервел въведе в експлоатация нови амбулатории за четиримата лични лекари, чиито практики са устроени в общинския център - Д-р Красимир Гочев, Д-р Боряна Паскова, Д-р Димитричка Димитрова и Д-р Андрей Вълов. Всеки от тях има на разположение кабинет за прегледи и манипулационна, съобщават от община Тервел.

Помещенията са с излаз в общ коридор. Площта на амбулаториите е по-голяма от досега ползваната от лекарите. Те се намират на приземен етаж, като достъпът до тях се осигурява през вход с рампа. Така посещението на личния лекар вече не представлява проблем за трудно подвижните хора. Отоплението е централно, с парно, което решава проблема с неотоплените помещения през зимата. Освен това пациентите, които посещават личните си лекари, могат да ползват услугите на медицинския център, без да излизат от сградата, тъй като  кабинетите на личните лекари са свързани с топла връзка с медицинския център, посочват още от общината.

През декември ще бъдат въведени в експлоатация кабинети на лични лекари и стоматолог в център за социални услуги в с.Коларци. Изпълняват се строителни работи и по центъра за социални услуги в с.Нова Камена. През пролетта на 2015 г. и там ще има нови медицински кабинети.