Задължително гласуване от догодина искат от НФСБ

ПФ нямат възражения срещу назначението на Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите

Ще ми се задължителното гласуване да бъде въведено още от догодина. Това коментира пред журналисти съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов преди началото на Втория конгрес на партия „Националния фронт за спасение на България” (НФСБ).

Той посочи, че въпросът за въвеждането на задължително гласуване е обсъждан с ГЕРБ и с Реформаторския блок и не може да се поставя като условие за подкрепа на управлението. „Какъв ултиматум, това е прието, съгласувано с другите партии”, коментира Симеонов относно публикации в медиите, предаде Дарик.

Съпредседателят на ПФ посочи, че кандидатурите на патриотите за зам.-министър на отбраната и за зам. областен управител трябва да бъдат проверени. Те може да бъдат приети или да не бъдат от този, който ще ги назначава, уточни той.

Валери Симеонов коментира, че нямат възражение срещу назначението на Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите. След като е кандидатура на ГЕРБ и член на ГЕРБ, нямаме никакво възражение, ние по принцип приемаме назначения от различни етноси, стига да не са членове на протурска или чужда партия, посочи той.
Симеонов коментира, че за него не е драма дали днес ще бъде преизбран начело на НФСБ. Той очаква и критики, и одобрение.

„Пътят и посоката са верни, да се въоръжат с вяра и търпение и смело напред”, призова той съпартийците си. „Сега три години след учредяването на партията, откриваме втория конгрес на НФСБ като партия, успяла да разбие олигархично-политическия монопол, начело на най-мащабното патриотично обединение в съвременна България, и можем да заявим категорично, че въпреки всичко България ще пребъде”, заяви Симеонов в началото на втория конгрес на НФСБ в НДК.

На форума присъстват 208 от 242 делегати, предстои избор на председател и ръководни органи на партията. Гост на конгреса е зам.-председателят на Народното събрание, съпредседател на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Каракачанов благодари на Валери Симеонов, че от 3 август е намерил подход към колегите от ВМРО и имат прекрасни взаимоотношения и механизми, по които отработват общите позиции. Той отбеляза, че Симеонов е изнесъл немалка част от преговорите с ГЕРБ и Реформаторския блок. Искам да му благодаря, че се държа твърдо, мъжки и показа, че в политиката отстояваш принципите, за които си влязъл, добави Каракачанов. Опитваме се да покажем, че в България има политици, за които властта не е самоцел, отбеляза той.

По думите му ПГ на Патриотичния фронт е една от най-подготвените, групата, която е с най-ясни и принципни позиции. Именно заради Патриотичния фронт не мина вдигането на данъка върху лихвите, остана същият какъвто беше, отбеляза Каракачанов.