Борисов: Изборът на София за град на киното на ЮНЕСКО е признание за добро управление

Резултатът от взаимодействието между общината, държавата и бизнеса е видим за всички

Поздравявам кмета на София Йорданка Фандъкова, нейният професионален екип, както и всички жители и гости на столицата, за избора на София за град на киното на ЮНЕСКО. Това написа във Фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов.

Това авторитетно признание за добро управление идва в резултат на неуморните ни усилия през последните 8 години да модернизираме София и да я превърнем в добър за живеене и работа град. Инфраструктурата, която изградихме и продължаваме да строим, логично доведе след себе си до инвестиции от страна на бизнеса, включително и в областта на културата.

Резултатът от това добро взаимодействие между общината, държавата и частните предприемачи е видим за всички. Пожелавам на екипа на Столична община, както и на хората, които са съпричастни към развитието на София, да продължават да работят все така целенасочено и всеотдайно, за да живеем всички заедно в една по-добра среда. На този хубав ден - Никулден, поздравявам и всички, които носят това име, рибарите, бургазлиите. Пожелавам им да са живи и здрави, много късмет, успех и пълни мрежи, посочва премиерът.