Водите взеха жертва в Чирпан - 8-годишно дете се удави в канал

Областният управител апелира за повишено внимание край речните и водни басейни

8-годишно момченце от Чирпан е паднало в канала зад ОУ “Кирил и Методий” в града и се е удавило, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал днес около обяд. За него е подаден сигнал на тел. 112. Самоличността на детето е установена. Екипът, отзовал се на сигнала е открил момчето на около километър от мястото, където е паднало.
Да не се допуска приближаване на хора до речни легла, водни басейни и водоеми с изключение на инструктирани екипи, работещи по ограничаване последствията от бедствената ситуация и възстановяване нормални условия за живот и дейност. За повишено внимание апелира областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов с цел опазване сигурността и живота на населението и във връзка с усложнената обстановка по поречията на реките и водоемите на територията на областта.
Ранов настоява и за проява на изострено внимание при движение по пътищата за недопускане на изненадващо навлизане в залети участъци от пътните платна.
Преминаването през мостове, пътни съоръжения и водостоци да се извършва с повишено внимание, ниска скорост, с цел своевременно установяване евентуално наличие на преливаща водна маса.
Щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия продължава да работи в непрекъснат режим.