Шоу в съда по делото за 39-годишната девствена поетеса

Животът

11-12-2014, 17:31

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Албена Хинкова съди за клевета и обида свой колега поет

Срамно е на 39 г. да се хвалиш, че си мома. Това заяви пред съдебната зала шефът на литературно студио "Младост" в Пловдив Минчо Палавров, разказва 24 chasa. Той дойде да свидетелства в полза на 57-годишния поет Николай Славов, срещу когото е образувано безпрецедентно дело за клевета от поетесата Албена Хинкова. Както "24 часа" писа на 2 юли т.г. по време на литературна сбирка Славов се обърнал към 39-годишната жрица на песенното слово:"Кажи бе, моме! Макар че ти не си мома, но това няма значение".

Засегната от думите му, Хинкова изтичала до Съдебна медицина, извадила си документ, че е девствена и предявила иск в размер на 3000 лева. "Когато се оженя, след първата брачна нощ чаршафът ми ще е кървав", отсякла тя.
На предишното заседание на 30 октомври опитите на съдия Иван Калибацев да помири двамата творци се оказаха напразни. Славов два пъти поднесе извинение на девицата, но тя не ги прие. "Късно е за прошка! Той ме обиди, че не съм девствена", реагира тя.

Третото заседание днес се отложи, тъй като адвокатката на Хинкова представи болничен, че подзащитната й се контузила тежко крака и не можела да присъства. А тя държала лично да се явява.
"Два пъти й се извиних. Ако продължа, ще омръзна на самия себе си", заяви подсъдимият. Събратът му по перо Минчо Палавров нарече действията на Хинкова "глупост". "Тя се твърди, че е поетеса, но няма издадена стихосбирка, само посещава литературното студио", заяви той. Според него с това дело Албена задоволявала егото си.

"Някои хора си правят реклама, а ние обираме попарата", реагира защитата на Славов адвокат Иван Колев. Той нарече Хинкова "тая невинна душа". Според него не е изключено Албена да харесва Николай и затова му е спретнала дело. Подобно предположение изказа на предишното заседание и съдия Калибацев. "Факт е, че между вас има търкане. Не си говорите, не се поздравявате. Може да има някакво привличане между двамата, не зная", каза той. В продължение на половин час магистратът ги убеждаваше на 30 октомври да се разберат като интелигентни хора и да не се стига до процес. На първото заседание на 25 септември им даде едномесечен срок за спогодба, но и това не помогна. "Не мога да му простя", категорична е Хинкова.

На процеса като свидетел днес в полза на подсъдимия пристигна костюмирана поетесата Милена Стоянова, преоблечена като богинята Фортуна. Тя бе с дълга синя перука с островърха шапка, каквато носят хората на Хелуин, с дълга бяла мантия и черни ръкавици. "Две денонощия търсих подходящ тоалет, който да символизира Съдбата" каза Стоянова. На предишното заседание тя се появи пременена като Славейковата Гергана от "Изворът на Белоногата".
Какво е това шоу, коментираха изумени съдебни служители, наблюдавайки поетите. Следващото заседание ще е през януари 2015 г.