Куката аут от "Под прикритие"

Мариан Вълев е бил отрязан и от писането на сценария за петия сезон

Куката се сбогува със сериала „Под прикритие" и за разочарование на феновете си няма да възкръсне в задаващия се пети сезон. Героят на Мариан Вълев раздаде правосъдие в предишната част на филма, отмъщавайки за трагичната смърт на семейството си, а самият той получи доживотна присъда.

Разбира се, при този финал продуцентите и сценаристите оставиха възможност татуираният любимец на хиляди девойки да получи амнистия и да излезе от затвора, завръщайки се триумфално в петия сезон. При неотдавнашни преговори с продуцентите Вълев обаче казал категорично „Не" на евентуалното си участие в продължението на „Под прикритие".

Още в края на четвърти сезон през април тази година актьорът се зарече, че образът на гангстера вече е изчерпан и че той няма какво повече да прави в сериала. „За тези 3 години дадох максимума от себе си, обичам този сериал и ми е тъжно, но не бих искал този характер да се превръща като такъв от сериал с 2000 епизода“, отсече Мариан.

Повод за категоричното му решение е и фактът, че той е бил отрязан от писането на сценария за петия сезон. Куката бе един от сценаристите на предишната част, която изобилстваше от вулгаризми, кръв и порно сцени. Хора от екипа на филма обаче коментират, че всичко е предпоследно и все пак Вълев и продуцентите от „Камера" начело с Димитър Митовски можело да се споразумеят и образът на Вълев да получи неочаквано развитие, пише "Всеки ден".

В новия сезон обаче няма как да се завърне друг култов герой от „Под прикритие" - Джаро. Филмовият герой на великолепния Михаил Билалов беше застрелян от комисар Попов (Владимир Пенев).