Живите елхи в Пловдив удариха тавана с цени от 50 лева

Парите

18-12-2014, 08:50

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Най-евтините борчета са между 25 и 40 лева

В началото на декември започва и предлагането на естествени коледни дръвчета по пазарите. На много места в Пловдив търговците вече са поставили стоката си за продан. Цените тази година са между 25 до 40 лева за борчета с височина 70-80 сантиметра. Най-често продаваните дръвчета са от вида "смърч" и "елха". Обикновеният смърч стига до цени от 55 лева, а за любителите на кавказка ела ще се наложи да се "бръкнат" с по 160 лева за дръвче, високо 150 сантиметра.

Със сигурност истинското коледно дърво внася повече уют и настроение в дома или офиса, но все повече хора предпочитат покупката на изкуствени елхи, за да не се налага всяка година да дават пари за ново, а и почистването след празника става по-лесно. Изборът също е по-голям, от дебелина на клончетата, бели или зелени връхчета и други екстри.

Все по-често в интернет се повявяват сайтове, които предлагат доставка на жива елха до дома ви, като това оскъпява покупката с доставка, която излиза средно между 5 и 15 лева отгоре. За сега това е възможно само за столицата. Пловдивчани, които искат да се сдобият с истинско дръвче, ще трябва да открият най-близкото място, на което са се настанили търговците.