Конфискувани елхи чакат нов дом

Общество

24-12-2014, 14:34

Снимка:

Дарик

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Конфискуваха 167 коледни дръвчета в Пловдив

60 коледни дръвчета в Хасково трябва или да бъдат унищожени, или да бъдат дарени

Държавното горско стопанство в Хасково конфискува десетки незаконни коледни дръвчета, предаде Нова телевизия. Сега те трябва или да бъдат унищожени, или да бъдат дарени. Около 60 елхи бяха конфискувани от импровизиран базар в града. Горските установили несъответствие в документацията, което прави елхите нередовни. Собствениците им пък обвиниха в техническа грешка горските служители в Чепеларе, откъдето се снабдили със стоката.

В действителност инспекторите от държавното горско стопанство признаха, че пластините не са фалшиви, но заради несъответствието са длъжни да напишат акт. „Грешката не е наша, но в крайна сметка щетите ще ги отнесем ние. Кой ще я понесе тая загуба - между 1500 и 2000 лева са”, казва продавачът Куман Панайотов.

Съмнението е, че пластините са от други, вече продадени дръвчета, а тези са незаконно изсечени. Вместо в някой дом, сега всички елхи ще отидат в склада на горските, освен ако някоя социална, образователна или здравна институция не поиска да ги получи като коледен подарък.