Операцията по спасяването на хората от ферибота ще продължи и през нощта

Правят се опити за придвижване на италиански кораб в близост до ферибота

Операцията по спасяването на пътниците и екипажа на ферибота, който се запали тази сутрин близо до гръцкия остров Корфу, няма да спира с настъпването на нощта. Това заявиха за Дарик от Министерството на външните работи.

Координационният екип по спасително-издирвателните дейности се опитва да придвижи италиански кораб в близост до ферибота, на който да могат да кацат хеликоптерите, участващи в операцията, за да презареждат гориво и по-този начин да се пести време.
Към този час трима души, близки на част от българите, които са се качили на борда, са потърсили информация от външното ни ведомство.

В обхванатия от пламъци ферибот „Норман Атлантик” е намерен загинал мъж, а двама души са получили наранявания, съобщава ТАСС, като се позовава на министерството на националната отбрана на Гърция. Националността на жертвата не се уточнява. От пресслужбата на правителството на Италия - страната, поела ръководството на спасителната операция - не са потвърдили тази информация.

Ферибот с 422 пътници и 56 души екипаж се запали тази сутрин край бреговете на гръцкия остров Корфу в Адриатическо море. 9 български граждани са сред пътниците на ферибота „Норман Атлантик”.