Бивш играч на Ботев и Локо със сензационен трансфер в Шотландия (ВИДЕО)

Централният защитник Костадин Гаджалов подписа с Дънди Юнайтед

Още един български футболист влиза в първенството на Шотландия и това е защитникът Костадин Гаджалов, който вече е играч на ФК Дънди. Гаджалов изкара едноседмични проби при тъмносините, а мениджърът Пол Хартли е останал доволен от видяното.

Роденият през 1989-а година бивш младежки национал се присъединява към Александър Тонев, който до момента единствен представяше нашата страна в Шотландия.

До момента бранителят носеше екипа на Добруджа, но заедно с още 13 човека напусна клуба в знак на солидарност към треньора Светослав Тодоров. Именно благодарение на работата на Тодоров в Добрич играч от българската Б група се оказал напълно подготвен за натоварванията на Острова и да си спечели договор в местен елитен клуб, съобщава БТА.

Гаджалов е подписал договора си още преди Нова година, но днес е внесен в Шотландската Футболна асоциация. От ФК Дънди пък са изпратили до БФС искане за сертификата на играча (жълта карта), с която да го картотекират. Мениджърът на клуба Пол Хартли е включил родения в Рудозем защитник в групата за утрешното домакинство от Висшата лига с Рос Каунти и дори може да го използва, ако картата на играча бъде изпратена утре до обяд.

ФК Дънди е на 8-о място с 21 точки след 19 кръга, на 8 от Сейнт Джонстън, който заема последната позиция в плейофа за титлата.

Plovdiv.utre.bg припомня, че роденият на 20 юли 1989 година Гаджалов е юноша на Ботев (Пд), където преминава по-голямата част от неговата кариера. Защитникът има и един сезон в „А” група с екипа на Локо (Пд).