23 обекта са изградени с евросредства в Тервелско

Мисия Добрич

05-01-2015, 14:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови кабинети за личните лекари в Тервел

Грънчарство усвояват деца в Тервел

Всички са въведени в експлоатация

В Тервелския регион през изминалата година са въведени в експлоатация 23 нови обекта, изградени с европейски средства от общината, съобщи заместник-кметът Диана Илиева. Сред тях са медицински център в Тервел, център за социални услуги в село Коларци, рехабилитирани участъци от уличната мрежа в общинския град и селата Нова Камена, Зърнево и Коларци. През новата година ще бъдат открити реконструирана пречиствателна станция и други обекти от обновения воден цикъл в Тервел, както и нова претоварна станция за битови отпадъци, съобщи БТА.
Показател за инвестиционната активност в общината са и издадените удостоверения за въвеждане в експлоатация на 12 обекта на бизнеса - плодохранилище и цех за натурални сокове, автодиагностичен пункт, пункт за периодични технически прегледи, магазини за резервни части, за хранителни стоки в Тервел и други. През годината отвориха врати и компютърен клуб и автосервиз в село Зърнево, склад за селскостопанска продукция в село Нова Камена, офис сграда на земеделски производител в село Кладенци. Въведени в експлоатация са и три новоизградени жилищни сгради - в общинския център и в село Кочмар, посочват от кметската управа.
През новата година предприемачи, които вече са получили разрешения за строеж, ще изградят три кравеферми - една за 800 животни в село Зърнево и две по-малки в селата Поп Груево и Полковник Савово. В частния сектор се предвиждат строителни работи и в склад за селскостопанска продукция и в цех за преработка на пластмасови отпадъци. Община Тервел е инвеститор на 12 новоизграждащи се обекта - пункт за управление на
животински отпадъци, център за социални услуги в село Поп Груево, десет улици в общинския град.