Вълчо Чолаков: Категорично заставам зад волята на Община Бургас да гарантира сигурността на бургазлии

Животът

08-01-2015, 12:11

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора


Като представител на държавата в областта и като гражданин на Бургас заставам и подкрепям волята на Община Бургас за използване на всички механизми, които да гарантират сигурността в града, заяви областният управител Вълчо Чолаков.
„Убеден съм, че единственият начин това да се случи е когато всички институции се обединят. За да осигурим спокойствието на хората е необходимо да действаме бързо и категорично, когато това се налага. Да не си прехвърляме отговорността, а да използваме всички дадени от закона възможности, за да отговорим на нуждата на обществото от сигурност.
Още с встъпването си в длъжност заявих, че има неща, с които не бих направил компромис, както като областен управител, така и като юрист, човек, баща. Животът и здравето на моите съграждани е едно от тях.
В последните години Бургас се утвърди като най-бързо развиващият се град в България. За всички институции е задължение да го превърнем и в сигурно и спокойно място за живеене. Вярвам, че в Бургас може да се развива бизнес, спазвайки правилата и законите, а именно от нас, институциите, зависи те да бъдат еднакво прилагани за всички.
Време е инцидентите в нощните заведения да престанат, от което ще спечелим всички. Те трябва да отговорят на предназначението си –място за забавление, а не риск за живота ни.
Използвам повода да се обърна към жителите на област Бургас с призив за повече толерантност и отговорно отношение един към друг, както и повече респект към държавността”, каза още Чолаков.