"Меден рудник" става супер комплекс през 2015

Мисия Бургас

14-01-2015, 16:08

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издигат централния купол на храма в „Меден рудник”

Алеи, ясли, нови улици, спортни бази са предвидени за най-голямия комплекс

150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата „Свети Николай Чудотворец" в „Меден рудник". Това съобщи зам. кметът на община Бургас Красимир Стойчев. 
Започва проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция. През 2015- та година е предвиден поетапен ремонт на улици, изграждането на нови и облагородяване на междублокови пространства. Според териториалният директор Магдалена Манолова, до момента в комплекса са премахнати над 3 000 гаража, основно в зоните А и Б. Поетапното им премахване и в другите зони ще продължи и през тази година.
Стартира и цялостна подмяна на осветлението в комплекса. То ще бъде заменено с модерно, автоматизирано и енерго- спестяващо.
Започва изграждането на улици в един от най- проблемните райони на „Меден рудник" - Източна районна артерия. Дългогодишният абсурд с непредвиждането на улици там и в същото време бумът на строителство на кооперации е на път да бъде разрешен. Няколко години Община Бургас отчуждаваше имоти, за да промени ПУП, което да позволи изграждането на нови улици.
Започва проектирането на нов голям спортен комплекс, както и на нов корпус в детска градина „Чайка".Ще се инвестира в поетапно изграждане на нови паркоместа в "Меден рудник. 2 млн. лв. ще бъдат вложени в комплекса за тротоари и улици, както и 1 млн. за зелени площи, съобщи още Красимир Стойчев.