Югославски боеприпаси са използвали терористите в Париж

Как са попаднали там е неизвестно, но те са били произведени именно в Босна

Нападенията на ислямските радикали в Париж са извършени с боеприпаси отпреди 30 години, попаднали контрабандно във Франция от някогашната югославска републиката Босна.
Това твърди британският в. "Телеграф" (Telegraph), позовавайки се на източник от разузнаването в босненската столица Сараево, съобщава 24 часа.
Става дума за патрони с калибър 7.62 на 39 милиметра, използвани за автомата VZ58, който е бил видян на видео у терориста Амеди Кулибали. Зам-военният министър на Босна и Херцеговина (БиХ) Живко Марянац разказа, че боеприпасите на терориста са били произведени през 1986 г. от местната компанията Igman в град Кониц южно от Сараево. Чиновникът напомни за проблема с корупцията сред военните в страната, но поясни, че тези патрони са произведени преди почти 30 години и сега е невъзможно да се каже как точно са попаднали във Франция.
"Как са попаднали там е неизвестно, но те са били произведени именно в Босна. Тук имаше война. Във всеки дом има скрити патрони", твърди Марянац.

На корицата на последния брой на босненското сп. Dani е изобразен патрон, на който ясно се вижда босненска оръжейна маркировка. В броя подробно се разказва за босненската оръжейна следа в касапницата от Париж.