Погребаха тайно и втория терорист Куаши (обзор)

И вторият от братята Куаши – Шериф беше погребан тайно в анонимен гроб в парижкото предградие Женевилие

Това съобщава в. „Фигаро“. Церемонията се е състояла в събота вечерта около полунощ при строга охрана, уточнява Ройтерс. Гробището е избрано, защото то се намира до квартала, където Шериф е живял със съпругата си.

Неговият брат и съучастник Саид Куаши беше погребан в петък в източния град Ренс. Кметът на града се опита да се противопостави, но беше принуден да отстъпи и да погребе Саид в анонимен гроб. Погребението е станало в присъствието на членове на семейството на Куаши и под полицейски надзор.

Името на гробището, на което е погребан по-големият брат Куаши, не се съобщава. Гробът на терориста ще остане анонимен, за да не се превърне в място за поклонение на джихадисти.

Семейството на терориста Амеди Кулибали, атакувал еврейски супермаркет в Париж, все още не е решило къде да бъде погребан той.

На 7 януари братята Куаши атакуваха редакцията на сатиричното списание „Шарли Ебдо“, убивайки 12 души, а други 10 бяха ранени. На следващия ден Кулибали взе заложници в еврейски супермаркет. При атаката на полицията загинаха четирима заложника.

Девет от 12-те души, арестувани в петък в района на Париж заради съучастие в нападенията от миналата седмица, остават в ареста, предаде Франс прес. Те бяха разпитани за евентуална логистична подкрепа на атентаторите, по-специално, дали са доставили коли и оръжия на Амеди Кулибали, взел заложници в еврейски супермаркет в Париж и ликвидирал четирима. Арестуваните бяха 8 мъже на възраст 22-46 години и 4 жени на възраст 19-47 години. Три от жените са освободени, а останалите ще останат в ареста за още 48 часа.