Четвърт милион секс хапчета продадени по Коледа

Чака се бум на бебетата 9 месеца след празничната оргия

Близо четвърт милион секс таблетки са продали аптеките по Коледа и Нова година. Това съобщиха за „Всеки ден" столични фармацевти. По думите им у нас се наблюдава трайна тенденция за ръст в употребата на медикаменти за лечение на еректилна дисфункция. Изпитите през декември 2014-а хапчета са с 40% повече в сравнение със същия период на предходната година.

Сравнявайки декември 2013-а и 2014-а, ясно се вижда и ръстът от 25-26% при хранителните добавки, използвани за тази цел, допълват фармацевтите. У нас има около 3700 аптеки, но 30% от тях са в селски райони с преобладаващо възрастно население, т.е. там продажбите на секс таблетки по-скоро е инцидентно.

Затова пък тези в големите градове на страната успяват да лансират по няколкостотин опаковки месечно от медикаментите за еректилна дисфункция, като най-голямо по традиция е потреблението в края на годината.
Търговците в по-големите градове на страната също по свой начин отчитат повишената сексуална активност между Коледа и Нова година. Според тях през този период на годината по правило се удвоява и продажбата на презервативи и лубриканти. Заради доброто настроение и безкрайния низ от служебни и домашни партита най-много секс се прави именно през декември, подкрепят ги сексолозите.

Според тях сезонът и ниските температури също играят важна роля в определянето на сексуалния апетит на българина. Именно дългите студени дни принуждават двойките да си стоят вкъщи и така развлеченията им се свеждат до мачкането на чаршафите в спалнята. Това от своя страна пък води до бум на бебетата във втората половина на септември.

Най-много бебета се зачеват именно в периода между Коледа и Нова година, показва справката и с Националния регистър на ражданията. В родилните отделения вече очакват бум на ражданията между 15 и 30 септември - девет месеца след необузданите купони в края на 2014-а.

Медицината има още едно обяснение за бума на зачеванията през декември освен повишеното желание за секс - според редица изследвания качеството на семенната течност при мъжа се понижава през летния сезон. Въпреки многото гола плът по плажа и безкрайните партита до зори през отпуската на практика топлината и влагата снижават сексуалните желания. Именно през зимата процентът на успешните опити за наследник се увенчават с успех, подкрепят тази теза родните ин витро специалисти.