ЦСКА скочи на Ботев за Анисе

Дължат ни 250 хил. евро, обяви Александър Тодоров

Ботев Пловдив дължи 250 хил. евро на ЦСКА. Това разкри изпълнителният директор на „червените“ Александър Тодоров на специална пресконференция.
Сумата е по трансфера на офанзивния футболист по оста Ботев- Лудогорец. Специална клауза отрежда 50% от трансфера да постъпи в касата на „червените“, но това така и не се е случило до момента.

„На 26.6.2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро, като в договора има клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, а сумата трябва да влезе в ЦСКА. Сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача, в случая ЦСКА, в срок от 14 дни. Знаете кога е сключен договора между Ботев и Лудогорец. Сумата по този трансфер е 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 00 евро. Това е идентичен случай на договора, който имаме с Чочев и Етрополе. Ние дължим сума на Етрополе“, обяви Тодоров.

„От Ботев отказаха на няколко пъти. Първият път аргументът им бе, че не са ги получили, а после спряха да дават обяснения.“, обяви Тодоров.

„Точка 1.4 е казано абсолютно, че сумата се дължи на продавача, 50% от бъдещ трансфер. Ясно е какво се цели, да се влезе в съдебен спор, който да се реши след 2 години и да не се намесва Лицензионната комисия“, продължи Тодоров.

„Всеки един лев е важен за клуба. Спешни, не спешни, всеки един лев е важен за ЦСКА. Не може знайни и незнайни футболисти с 0 мачове ни съдят за по 400-500 хил. евро, а ние не можем да си получим нашите средства. Трябва да възтържествува някаква правда“, продължи шефът на „червените“.

„Най-вероятно УЕФА ще се обърне към нашата Лицензионна комисия. Такава е практиката. Друг въпрос е каква информация ще им бъде подадена.

„Ако имаме трансфер, ще се чувстваме по-комфортно. Но не искаме да го правим на всяка цена. Четох, че Буш ще се продаде на каквато и да е цена. Няма такова нещо. Ако клубовете не дадат цената, която ние желаем, трансфер няма да се получи. Не искам да казвам каква е тя. Няма нищо конкретно за Тони Силва. Има интерес от Бешикташ, но толкова. Няма запитване или оферта от тях“, каза още Тодоров.

За 2014 г. сме изплатили 14-15 млн. По някакъв начин сме се оправили без трансфери. Доказали сме, че можем да се справяме с трудната ситуация.