Прегръдките след секс подобряват връзката

Ако искате да подобрите своята връзка трябва да увеличите времето, което прекарвате заедно след любовен акт

Искате да се почувствате по близък с вашата половинка и да подобрите връзката си... Най-лесният начин това да стане е като се прегърнете с любимия човек след секс.

Според две паралелни проучвания, публикувани от издателя на научни трудове "Спрингър", ако искате да подобрите своята връзка трябва да увеличите времето, което прекарвате заедно след любовен акт, пише бгнес.

Изследванията, в които са участвали 436 двойки, са били разделени на две работни групи. При първата двойките са прекарвали средно 15 минути в прегръдки, а другата била помолена да не променя нищо в своите навици.

При първите двойки в продължение на времето започнало да се наблюдава значително по-голяма близост. При другата група мъжете и жените споделят, че се чувстват по-щастливи и по-доволни от отношенията си с партньора в дните, в които прекарват повече време заедно след секс.

Сред съветите, които препоръчва изследването, са двойките да прекарват най-малко 15 минути заедно след секс. Също така е важно и общуването. Според проучването не е достатъчно само да сте заедно, но и да общувате.